Aktuális

Aktuális

Munkatársat keresünk!

Projektvezető munkatársat keresünk

 Feladatok:

 • GINOP 5.1.5-16 projekt vezetése
 • TOP 5.1.2-15 projekt koordinálása
 • Kapcsolattartás járási foglalkozási osztályokkal és partnerekkel
 • A projektmunkatársak munkájának irányítása, koordinálása, ellenőrzése
 • Jelentések, tájékoztatók készítése és prezentálása

Elvárások:

 • Legalább 5 év projektvezetés területén szerzett tapasztalat – 30/2000. (IX. 15.) GM rendelet 1. sz. mellékletében meghatározott végzettségek valamelyike (befejezett tanulmányok)
 • jó kapcsolatteremtő készség, csapatmunkában való részvétel
 • gyakorlat 10-20 fős csoportok irányításában
 • eligazodás az egészségügyi, oktatási, szociális és foglalkoztatási rendszerben
 • erős felhasználói szintű számítógépes ismeretek (Windows / Office / internet)
 • jogosítvány, saját személygépkocsi

Szükséges kompetenciák:

 • jó kommunikációs, tárgyalási és szervezőkészség
 • jó problémamegoldó képesség
 • önálló, pontos, felelősségteljes munkavégzés
 • terhelhetőség, stressz-tűrő képesség
 • megbízhatóság

Munkaszerződés ideje:

 • 2018.04.01-től 2020.08.31-ig, határozott idejű teljes munkaidő

Munkavégzés helye:

 • Nógrád megye

Fényképes önéletrajzokat (fizetési igény megjelölésével) a kontakt@kontaktalapitvany.org e-mail címre várjuk.

Nyomtatható változat ide kattintva.

Sajtóközlemény

EURÓPAI UNIÓS PROJEKT KERETÉBEN MUNKAERŐPIACI SZOLGÁLTATÁSOK RÉVÉN KAPNAK SEGÍTSÉGET A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ MUNKAVÁLLALÓK NÓGRÁD MEGYÉBEN

A GINOP 5.1.5-16-2017-00013 kódszámú, „Együtt a munkavállalásért – Nógrád megyében” című projekt keretében széleskörű munkaerőpiaci szolgáltatások révén kaphatnak segítséget a munkaerőpiacról tartósan távol lévő álláskereső, illetve inaktív személyek annak érdekében, hogy visszataláljanak a munka világába. A program a Nógrád Megyei Kormányhivatallal együttműködésben valósul meg.

A közel 295 millió forintos forrásból megvalósuló fejlesztés keretében a Kontakt Alapítvány, a J. L. Seagull Alapítvány, a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület és a LEED Nonprofit Kft. négy fős konzorciuma a hozzá irányított álláskereső személyek és az általuk feltárt inaktív személyek számára, lakóhelyükhöz közel biztosítanak a munkaerőpiaci visszalépésre felkészítő szolgáltatásokat. A projektbe közel 3942 fő bevonását tervezzük 2020. május 31-ig.

Az érintett személyek a megye minden járásában hozzáférhetnek a szolgáltatásokhoz, annak érdekében, hogy a munkaerőpiaci visszatérésüket minél hatékonyabban segíthessék elő a szolgáltató szervezetek.

Minden programrésztvevő részére egyéni fejlesztési terv készül, mely meghatározza a munkaerőpiaci reintegrációhoz szükséges, igénybe vehető szolgáltatások körét, melyek az alábbiak lehetnek: egyéni munkatanácsadás; pszichológiai tanácsadás; szociális információ nyújtás; egyéni állásfeltárás és elhelyezés; motivációs csoportfoglalkozás; személyiségfejlesztést, beilleszkedést és önálló életvitelt segítő csoportfoglalkozás; munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés segítése, betanítás; álláskeresési technikák oktatása; munkaerőpiaci mentori szolgáltatás; pályatanácsadás – pályaválasztási tanácsadás (egyéni); vállalkozóvá válást elősegítő tanácsadás.

A GINOP 5.1.5-16 Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása elnevezésű program célja a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által biztosított munkaerőpiaci eszközök hatékonyságának növelése személyre szabott szolgáltatások révén, tekintettel arra, hogy a Kormány célul tűzte ki a Partnerségi Megállapodásban a munkaerő kínálat fejlesztését aktív eszközökkel, továbbá Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított munkaerő-piaci programok civil és nonprofit szervezetek által nyújtott szolgáltatásokkal való kiegészítését.

További tájékoztatás a projekt szakmai vezetőjétől, Hering-Brusznyiczki Tündétől kérhető a brusznyicki.tunde@kontaktalapitvany.org e-mail címen vagy a 06-20-217-50-66 telefonszámon.

A teljes sajtóközlemény szerkesztett formában  (.pdf, 1.1 MB)

Együtt a munkavállalásért – Nógrád Megyében

Együtt a munkavállalásért – Nógrád Megyében
Megkezdjük a GINOP 5.1.5-16 projekt megvalósítását 

A Kontakt Alapítvány 2017 őszén kezdi meg a “GINOP 5.1.5-16 Nem állami szervezetek munkaerőpiaci szolgáltatásainak támogatása” nevű projektek megvalósítását Nógrád megyében.

A projektek célja, hogy a regisztrált álláskereső, szolgáltatást vagy közvetítést kérő, valamint inaktív személyek megfelelő felkészítést kapjanak a munkaerőpiacra történő visszatérést megelőzően, valamint eredményesek legyenek az álláskeresésben és az új munkahely megtartásában is.

Az Európai Uniós forrásból valamint a Magyar Állam által finanszírozott programok a megyei kormányhivatalokkal szoros együttműködésben valósulnak meg annak érdekében, hogy személyre szabott szolgáltatásokat biztosítsanak a hátrányos helyzetű, munka nélkül lévő személyek számára. A megyében a terület munkaerőpiaci helyzetének és az álláskeresők igényeinek megfelelő szolgáltatási palettából választhatók ki az ügyfelek számára szükséges szolgáltatások.

Meghívó – Kontakt Alapítvány kuratóriumi ülésére

Meghívó

Kontakt Alapítvány kuratóriumi ülésére

 

 

Időpont:                     2017. október 16., 10.00

Helyszín:                    1032 Budapest, Ágoston u. 10. fsz.

 

Napirend:

 1. A Kontakt Alapítvány éves munkabeszámolója
 2. Felügyelő Bizottság beszámolója
 3. A Kontakt Alapítvány új Szervezeti és Működési Szabályzatának megvitatása
 4. Egyebek

 

Budapest, 2017. október 5.

 

Gódor András

kuratóriumi elnök

Ifjúság Garancia Program (VEKOP-8.2.1.) Cegléden

Cegléden 2017 májusában indult el mentori és tanácsadó szolgáltatásunk a VEKOP-8.2.1. – Ifjúság Garancia Program keretén belül. Az ügyfeleket a Ceglédi Foglalkoztatási Osztály irányítja alapítványunk munkatársaihoz, akiknél munka-, pálya-, vagy álláskeresési tanácsadást kapnak. Minden ügyfél részére mentori szolgáltatási is kérhető.

A tanácsadások alatt a programrésztvevővel az aktuális igényeit tisztázzuk és a továbblépéshez keresünk alternatívákat, míg a mentorálás alatt ügyfeleink a munkahelyükhöz kapcsolódó hétköznapi problémák megoldásában kapnak segítséget. Több esetben a mentor a munkahelyén keresi fel az ügyfelet és előfordult az is, hogy a munkáltatóval is fontos volt a segítő beszélgetés, hogy a munkakapcsolat pozitív irányba fejlődjön.

A programban fiatal álláskeresők vehetnek részt (25 év alattiak) ellenben nem kitétel, hogy pályakezdő legyen. A célcsoportra jellemző leggyakoribb problémák a munkatapasztalat, vagy megfelelő képzettség hiánya. Érdekes módon kifejezetten alacsony a munkahelyi beilleszkedéssel kapcsolatos esetek száma, ez köszönhető a munkáltatók egyre jobban fejlődő rugalmasságának, valamint a bérek minimális növekedésének.

Jelenleg (2017.09.06.) 155 ügyfél kapott valamely típusú tanácsadást és mentori szolgáltatást.

További információk

A pénz önmagában nem elég a munkaerő megtartásához – sikeres volt a II. Dél-dunántúli humán konferencia a kamarában – pbkik.hu

Kiürült a munkaerőpiac, kevés a munkavállaló, a jó szakember a régióban, a vállalkozásvezetők és a HR szakemberek az új munkatársak toborzása helyett a már meglévők megtartására fókuszálnak. De miként, milyen eszközökkel lehet a cégeknél tartani a dolgozókat? – ezt a kérdést járták körbe előadásokkal, jó példákkal, felmérések tapasztalataival, szekcióülésekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel a régió humánerőforrás-szakemberei, cégvezetői, meghatározó gazdasági szereplői a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubja által szervezett II. Dél-dunántúli humán konferencián április 11-én. A rendezvény társszervezője az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. volt.

A földrészek közötti jövedelmi és vagyoni viszonyok polarizálódásának eredményeként megindult a munkaerő áramlása, emellett az elöregedő társadalmaknak is szükségük van új munkaerőre. A digitalizáció, a robottechnika fejlődése is átrendezi a munkaerő piacot, a globális hatások a Dél-Dunántúlon is éreztetik hatásukat – mondta köszöntőjében dr. Síkfői Tamás, a kamara elnöke. Erre reagálva a konferencia nyitóelőadásában Ódorné Kovács Ildikó, a kamara Humán Klubjának elnöke is arról beszélt, hogy a demográfiai helyzet nagy szerepet játszik abban, hogy nem találnak megfelelő munkavállalót a cégek, emellett a mobilitás és a képzettség hiánya, az alacsony motiváltság szintén hozzájárul a jelenlegi állapothoz.

A magyar munkavállalók munkakedvét egy felmérés szerint jelentős mértékben befolyásolja a közép- és felsővezetők részéről megnyilvánuló minősíthetetlen hangnem, a rossz munkakörülmények, az alacsony bér és a munka-magánélet egyensúlyának hiánya. Ódorné felhívta a figyelmet arra az ellentmondásra is, hogy míg a cégek csapatmunkát, innovációt, karrierépítési lehetőséget ajánlanak, addig a munkavállalók autonómiát, átlátható működést és a munka-magánélet egyensúlyának megteremtését szeretnék. Ódorné Kovács Ildikó szerint a munkavállalók megtartásához szükséges, de nem elégséges a bérek emelése, növelni kell a „szükség van rád” érzését, és fejleszteni a kommunikációs stílust.

A nap nagyobb részében a konferencia résztvevői két szekcióban, az „innovatív foglalkoztatás” és a „sikeres vezető-sikeres szervezet” blokkban folytatták a munkát. Számos, dolgozók körében végzett felmérés tapasztalatait, a munkaerő megtartásával kapcsolatos jó gyakorlatot ismerhettek meg a résztvevők, de hallhattak arról is, hogy milyen előnyei vannak a versenyképes szervezeti kultúra megteremtésében a coachingszemléletű vezetésnek, vagy milyen jelentős a szerepük a frontvonali vezetőknek a dolgozók megtartásában. Utóbbiról például többször elhangzott a konferencián, hogy a munkavállalók a cégbe lépnek be, és gyakran a (közvetlen) vezetők miatt távoznak.

Van olyan vállalkozás, ahol megkérdezik a dolgozókat, hogy mitől éreznék jobban magukat a vállalatnál, ez is a munkaerő megtartásának az egyik eszköze. Egy bólyi nagyvállalatnál például külön fluktuációcsökkentő projektet dolgoztak ki, emellett a pozitív légkör megteremtésére céges rendezvényeket, egészségmegőrzési programokat szerveznek. Egy másik vállalkozás szemlélete, a „Jó munkát csak jó hangulatban lehet végezni” égisze alatt olyan munkahelyi légkört tartanak fenn, hogy szeressenek bejárni dolgozni a munkavállalók, szakmailag fejlődhessenek, érezzék azt, hogy fontosak a vállalatnak. A konferenciát jelentős érdeklődés kísérte, élénk eszmecserékkel, záporozó kérdésekkel, felvetésekkel, új kapcsolatok létrejöttével.

A rendezvény támogatója a Pappas Autó Magyarország Kft.

-Forrás

Munkaerő megtartás a gyakorlatban

Munkaerő megtartás a gyakorlatban

A munkaerő-megtartás és a munkavállalók megfelelő motiválása fontos kérdéssé vált szinte minden cégnél. A munkaerő értékké válik. Sok vezető teszi fel magának a kérdést, hogyan, milyen eszközökkel tudja megakadályozni, hogy a céget, a munkafolyamatokat ismerő munkatársa útilaput kössön a talpára (Y generációsok esetében „leléceljen”).

Az Európai Unió által támogatott GINOP-5.3.1-es „Felvállal” című projektben mi 2014 óta kutatjuk ennek a lehetséges megoldásait. A megvalósító Felvállal konzorcium három, a maga területén meghatározó szereppel bíró partnerből állt össze: IFKA Nonprofit Kft., Kontakt Alapítvány, Mapi Zrt. A pályázat keretében térítésmentesen nyújtottunk kis- és közepes vállalatoknak szóló elemzéseket a rugalmas foglalkoztatás elterjesztésére, a kisgyermeket nevelő nők foglalkoztatásának növelésére, valamint a munkavállalók és a munkáltatói alkalmazkodóképességének növelése érdekében. Összesen 120 cég sikeres átvilágítását teljesítettük.

A rugalmas foglalkoztatás, a részmunkaidő, távmunka, kötetlen munkarend, csúsztatható munkavégzés vonzó sokak számára, különösen a kisgyermekes anyák és a fiatalok esetében. Magyarországon ugyanakkor még mindig nem éri el a 10%-ot sem a rugalmasan foglalkoztatottak aránya, míg Hollandiában meghaladja a 60%-ot. Vannak ugyanakkor remek példák már nálunk is, ezekből csemegéztünk néhányat az alábbiakban.

Magyarországon ma már súlyos gazdasági problémát jelent a szakképzett munkaerő hiánya. A regisztrált álláskeresők száma kb. 295.000 fő, míg a bejelentett betöltetlen álláshelyek száma eléri a 95.000-t. Hatalmas űr tátong a munkáltatói igények és a munkavállalói teljesítmény között, a fluktuáció így egyre költségesebbé válik. Tény az is, hogy a magyar népesség fogy és a következő 5 évben várhatóan min. 25.000-rel többen mennek nyugdíjba, mint akik fiatalként belépnek a munkaerőpiacra. Az új generáció képviselői pedig már egészen más tudásszinttel, de ehhez kapcsolódóan más elvárásokkal és igényekkel is jelentkeznek a munkaerőpiacon. Egyre inkább felértékelődik a meglévő, jól teljesítő munkaerő megtartása.

 

Az Európai Unióban és Magyarországon is számos jó gyakorlat létezik a munkavállalók motiválására, lojalitásuk erősítésére. Közülük néhány:

 • A Taravis Baromfi és Élelmiszeripari Kft. üzemében kismama-műszakot vezettek be, ahol a kisgyermekes édesanyák csúsztatott kezdéssel, a többiekétől eltérő, 6 órás műszakban dolgoznak az üzemben. A fluktuáció csökkentésére, szervezetükben hűségprogramot dolgoztak ki. Az egy éve a cégnél lévő munkavállalók motivációs csomagban részesülnek, melynek elemei: béremelés és szociális juttatások, cégkultúra erősítése, céghez való tartozás erősítése a dolgozók körében.
 • A Gamma Digital Kft. egy alapvetően 30 éve alatti, Y generációhoz tartozó fiatalokat foglalkoztató cég, ahol 3-5 havonta új projektekbe helyezik a munkavállalókat, hogy biztosítsák az állandó szakmai kihívásokat.
 • Az Uniriv Kft., fémmegmunkálással foglalkozó cég duális szerszámkészítő és gépi forgácsoló képzést indított egy helyi szakközépiskolával közösen. A diákok már a képzés idején komoly ösztöndíjat kapnak, majd az utolsó évben a cég munkát is kínál a legjobbaknak.
 • A Borsodi Műhely Kft.-nél bevezették az „Open door policy”-t. Ennek keretében a vezetők folyamatosan visszajeleznek a munkavállalóknak, a HR döntések nem zárt ajtók mögött születnek, hanem a munkavállalók igényeinek folyamatos figyelembevételével. Náluk a gondoskodó vezető a jó vezető.
 • FAG Magyarország Ipari Kft munkahelyi beilleszkedést segítő programmal támogatja az újonnan belépő dolgozókat. A munkavállaló egy másfél hetes ún. orientációs képzésen vesz részt ahol, minden fontos és őt érintő alapinformációhoz hozzájut. A képzés a társaság szervezeti felépítésére, munkakörre, a munkaviszonyra vonatkozó információkat tartalmazza. A dolgozó csak ezután kerülhet be a munkaterületére, ahol mellérendelnek egy mentort (PATE). A PATE felelős azért, hogy szakmailag betanítsa, és segítse a beilleszkedését. A beilleszkedési időszak egy évig tart. A munkavállaló a 6. majd a 12. hónap után vizsgát tesz. A mentornak az anyagi juttatáson felül lehetősége van karrierépítésre, előrelépési lehetőségre. Természetesen ez többtényezős nyereség mely erősíti a lojalitást.
 • Hollandiában a közhivatalokban kötelező rugalmas foglalkoztatási formákat is alkalmazni. Ennek eredményeként a közalkalmazottak 20%-a részmunkaidőben vagy távmunkában végzi a feladatait.

 

A viselkedéskutatók, motivációkutatók egybehangzóan állítják, hogy a jövő munkavállalójának megtartása azon múlik majd, hogy mennyire tudjuk munkáltatóként érzékeltetni vele a munkája értékét, mekkora élményt jelent majd neki a munkavégzés. Ehhez számtalan eszköz a rendelkezésünkre áll.

 

2017. április 5.

Szervezeti sikeresség és a jövő HR kihívásai – Kutatási riport (http://managementinnovators.org)

Szervezeti sikeresség és a jövő HR kihívásai – Kutatási riport (http://managementinnovators.org)

A Menedzsment Innovátorok Társasága a Szent István Egyetem Menedzsment és HR Kutató Központjával karöltve, továbbá az SAP Hungary és az Investors in People Hungary partnerségében egy egyedülállóan új, országos kutatást indított útjára.

A kutatás célja az volt, hogy felmérje a magyarországi vállalatok működési kultúrájának jellegzetességeit, illetve pontos képet adjon arról, hogy az alkalmazott szervezeti illetve HR gyakorlatok és folyamatok mennyiben segítik elő a cégek eredményes és versenyképes működését.

A felmérésben részt vevő 226 szakember válaszai alapján azt is megtudhattuk, hogy mely területek jelentették a legnagyobb kihívásokat a HR szakemberek számára 2015-ben és milyen fő fókuszterületek kötik majd le a figyelmüket 2016-ban.

Letöltés

forrás:

Main Page