Aktuális

Gyermeknap Pécelen

Magyarországon május utolsó vasárnapja hagyományosan a Gyermeknap, amikor a felnőttek: szülők, szervezetek és intézmények országszerte számos, főleg szabadtéri rendezvénnyel, családi programmal készülnek, melyben a főszerepet természetesen a gyerekek játsszák. Alapítványunk pályázati közreműködésben szoros kapcsolatot ápol több környékbeli önkormányzattal, így most egyik kiemelt projektünk helyszínén, Pécelen képviselteték a Kontakt Alapítványt munkatársaink. A Péceli Önkormányzat sátrában kaptunk helyet, ahol pályaorientációs információnyújtással, pályatotóval, színezővel, valamint VEKOP 6.2.2  programunkkal kapcsolatos információkkal fogadtuk a sátorhoz látogatókkal.

Szociális munkás kollégát keresünk Ráckevére!

A rád váró feladatok:

• szociális munka a helyi akcióterületen élő lakosság társadalmi integrációjának elősegítésében (terepmunka)
  • a program célcsoportjába tartozó emberek személyes felkutatása, kiválasztása és bevonása, valamint fejlesztése,
  • az ügyfelek részére Egyéni Fejlesztési Terv (EFT) készítése,
  • új ügyfelek fogadása, segítése, irányítása és az ezzel kapcsolatos adminisztráció elvégzése,
  • tanácsadások vezetése, dokumentálása, adminisztrálása,
  • szabadidős és közösségi programok megszervezése,
  • csoportfoglalkozások, szakmai kompetenciába tartózó tréningek vezetése,
  • kapcsolattartás az együttműködő partnerekkel,
  • ügyféladatbázis rendszeres vezetése,
  • szakmai napokon, esetmegbeszéléseken részvétel

Téged keresünk, ha:

• Érdekel a szociális terület, valamint a hátrányos helyzetű emberek segítése, felzárkóztatása
  • Minimum főiskolai végzettséggel rendelkezel a következő a 15/1998. (IV.30.) NM rendelet 2. számú melléklet II. rész szerint: felsőfokú szociális szakképzettség, okleveles pszichológus, pszichopedagógus, mentálhigiénés szakképzettség, gyermekvédelmi pszicho-patrónus, viselkedéselemző, szociológus, családterápiás konzultáns, családterapeuta, kognitív- és viselkedésterápiás konzultáns, család- és gyermekvédelmi szakos pedagógus vagy gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadó oklevéllel rendelkező: nevelőtanár, pedagógus, pedagógiai előadó, gyógypedagógus, védőnő, teológus, hittanár, hittantanár vagy okleveles pasztorális tanácsadó/ okleveles pasztorális tanácsadó és szervezetfejlesztő szakember.

Az elvárt készségek, ismeretek:

• empátia, támogató szemlélet;
  • kompetenciahatárok ismerete;
  • problémamegoldó gondolkodás;
  • alkalmazkodó képesség;
  • jó kommunikációs képesség szóban és írásban;
  • csapatmunkában való részvétel;
  • szakmai etikai normák betartása;
  • felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások);
  • rugalmasság.

Előny jelent:

• B kategóriás járművezetői engedély, saját gépjármű

Amit kínálunk:

• határozott idejű, teljes munkaidő (részmunkaidő lehetséges)
  • rugalmas munkavégzési lehetőség
  • változatos munkakör
  • lendületes, fiatalos csapat

Pályakezdők jelentkezését is várjuk!!!

Fényképes önéletrajzodat ide küldd: kulhanek.monika@kontaktalapitvany.org

Szociális munkás kollégát keresünk Pécelre!

A rád váró feladatok:

• az ügyfelek részére Egyéni Fejlesztési Terv (EFT) készítése,
  • tanácsadások vezetése, dokumentálása, adminisztrálása,
  • szabadidős és közösségi programok megszervezése,
  • csoportfoglalkozások, szakmai kompetenciába tartózó tréningek vezetése,
  • kapcsolattartás az együttműködő partnerekkel,
  • ügyféladatbázis rendszeres vezetése,
  • szakmai napokon, esetmegbeszéléseken részvétel

Téged keresünk, ha:

Az elvárt készségek, ismeretek:

• empátia, támogató szemlélet;
  • kompetenciahatárok ismerete;
  • problémamegoldó gondolkodás;
  • alkalmazkodó képesség;
  • jó kommunikációs képesség szóban és írásban;
  • csapatmunkában való részvétel;
  • szakmai etikai normák betartása;
  • felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások);
  • rugalmasság.

Előny jelent:

• B kategóriás járművezetői engedély, saját gépjármű

Amit kínálunk:

• határozott idejű, teljes munkaidő (részmunkaidő lehetséges)
  • rugalmas munkavégzési lehetőség
  • változatos munkakör
  • lendületes, fiatalos csapat

Pályakezdők jelentkezését is várjuk!!!

Fényképes önéletrajzodat ide küldd: godor.krisztina@kontaktalapitvany.org

Munkatársat keresünk!

Projektvezető munkatársat keresünk

Feladatok:

• GINOP 5.1.5-16 projekt vezetése
  • TOP 5.1.2-15 projekt koordinálása
  • Kapcsolattartás járási foglalkozási osztályokkal és partnerekkel
  • A projektmunkatársak munkájának irányítása, koordinálása, ellenőrzése
  • Jelentések, tájékoztatók készítése és prezentálása

Elvárások:

• Legalább 5 év projektvezetés területén szerzett tapasztalat – 30/2000. (IX. 15.) GM rendelet 1. sz. mellékletében meghatározott végzettségek valamelyike (befejezett tanulmányok)
  • jó kapcsolatteremtő készség, csapatmunkában való részvétel
  • gyakorlat 10-20 fős csoportok irányításában
  • eligazodás az egészségügyi, oktatási, szociális és foglalkoztatási rendszerben
  • erős felhasználói szintű számítógépes ismeretek (Windows / Office / internet)
  • jogosítvány, saját személygépkocsi

Szükséges kompetenciák:

• jó kommunikációs, tárgyalási és szervezőkészség
  • jó problémamegoldó képesség
  • önálló, pontos, felelősségteljes munkavégzés
  • terhelhetőség, stressz-tűrő képesség
  • megbízhatóság

Munkaszerződés ideje:

• 2018.04.01-től 2020.08.31-ig, határozott idejű teljes munkaidő

Munkavégzés helye:

• Nógrád megye

Fényképes önéletrajzokat (fizetési igény megjelölésével) a kontakt@kontaktalapitvany.org e-mail címre várjuk.

Nyomtatható változat ide kattintva.

Sajtóközlemény

EURÓPAI UNIÓS PROJEKT KERETÉBEN MUNKAERŐPIACI SZOLGÁLTATÁSOK RÉVÉN KAPNAK SEGÍTSÉGET A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ MUNKAVÁLLALÓK NÓGRÁD MEGYÉBEN

A GINOP 5.1.5-16-2017-00013 kódszámú, „Együtt a munkavállalásért – Nógrád megyében” című projekt keretében széleskörű munkaerőpiaci szolgáltatások révén kaphatnak segítséget a munkaerőpiacról tartósan távol lévő álláskereső, illetve inaktív személyek annak érdekében, hogy visszataláljanak a munka világába. A program a Nógrád Megyei Kormányhivatallal együttműködésben valósul meg.

A közel 295 millió forintos forrásból megvalósuló fejlesztés keretében a Kontakt Alapítvány, a J. L. Seagull Alapítvány, a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület és a LEED Nonprofit Kft. négy fős konzorciuma a hozzá irányított álláskereső személyek és az általuk feltárt inaktív személyek számára, lakóhelyükhöz közel biztosítanak a munkaerőpiaci visszalépésre felkészítő szolgáltatásokat. A projektbe közel 3942 fő bevonását tervezzük 2020. május 31-ig.

Az érintett személyek a megye minden járásában hozzáférhetnek a szolgáltatásokhoz, annak érdekében, hogy a munkaerőpiaci visszatérésüket minél hatékonyabban segíthessék elő a szolgáltató szervezetek.

Minden programrésztvevő részére egyéni fejlesztési terv készül, mely meghatározza a munkaerőpiaci reintegrációhoz szükséges, igénybe vehető szolgáltatások körét, melyek az alábbiak lehetnek: egyéni munkatanácsadás; pszichológiai tanácsadás; szociális információ nyújtás; egyéni állásfeltárás és elhelyezés; motivációs csoportfoglalkozás; személyiségfejlesztést, beilleszkedést és önálló életvitelt segítő csoportfoglalkozás; munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés segítése, betanítás; álláskeresési technikák oktatása; munkaerőpiaci mentori szolgáltatás; pályatanácsadás – pályaválasztási tanácsadás (egyéni); vállalkozóvá válást elősegítő tanácsadás.

A GINOP 5.1.5-16 Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása elnevezésű program célja a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által biztosított munkaerőpiaci eszközök hatékonyságának növelése személyre szabott szolgáltatások révén, tekintettel arra, hogy a Kormány célul tűzte ki a Partnerségi Megállapodásban a munkaerő kínálat fejlesztését aktív eszközökkel, továbbá Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított munkaerő-piaci programok civil és nonprofit szervezetek által nyújtott szolgáltatásokkal való kiegészítését.

További tájékoztatás a projekt szakmai vezetőjétől, Hering-Brusznyiczki Tündétől kérhető a brusznyicki.tunde@kontaktalapitvany.org e-mail címen vagy a 06-20-217-50-66 telefonszámon.

A teljes sajtóközlemény szerkesztett formában  (.pdf, 1.1 MB)

Együtt a munkavállalásért – Nógrád Megyében

Együtt a munkavállalásért – Nógrád Megyében
Megkezdjük a GINOP 5.1.5-16 projekt megvalósítását

A Kontakt Alapítvány 2017 őszén kezdi meg a “GINOP 5.1.5-16 Nem állami szervezetek munkaerőpiaci szolgáltatásainak támogatása” nevű projektek megvalósítását Nógrád megyében.

A projektek célja, hogy a regisztrált álláskereső, szolgáltatást vagy közvetítést kérő, valamint inaktív személyek megfelelő felkészítést kapjanak a munkaerőpiacra történő visszatérést megelőzően, valamint eredményesek legyenek az álláskeresésben és az új munkahely megtartásában is.

Az Európai Uniós forrásból valamint a Magyar Állam által finanszírozott programok a megyei kormányhivatalokkal szoros együttműködésben valósulnak meg annak érdekében, hogy személyre szabott szolgáltatásokat biztosítsanak a hátrányos helyzetű, munka nélkül lévő személyek számára. A megyében a terület munkaerőpiaci helyzetének és az álláskeresők igényeinek megfelelő szolgáltatási palettából választhatók ki az ügyfelek számára szükséges szolgáltatások.

Meghívó – Kontakt Alapítvány kuratóriumi ülésére

Meghívó

Kontakt Alapítvány kuratóriumi ülésére

Időpont:                     2017. október 16., 10.00

Helyszín:                    1032 Budapest, Ágoston u. 10. fsz.

Napirend:

1. A Kontakt Alapítvány éves munkabeszámolója
  2. Felügyelő Bizottság beszámolója
  3. A Kontakt Alapítvány új Szervezeti és Működési Szabályzatának megvitatása
  4. Egyebek

Budapest, 2017. október 5.

Gódor András

kuratóriumi elnök

Ifjúság Garancia Program (VEKOP-8.2.1.) Cegléden

Cegléden 2017 májusában indult el mentori és tanácsadó szolgáltatásunk a VEKOP-8.2.1. – Ifjúság Garancia Program keretén belül. Az ügyfeleket a Ceglédi Foglalkoztatási Osztály irányítja alapítványunk munkatársaihoz, akiknél munka-, pálya-, vagy álláskeresési tanácsadást kapnak. Minden ügyfél részére mentori szolgáltatási is kérhető.

A tanácsadások alatt a programrésztvevővel az aktuális igényeit tisztázzuk és a továbblépéshez keresünk alternatívákat, míg a mentorálás alatt ügyfeleink a munkahelyükhöz kapcsolódó hétköznapi problémák megoldásában kapnak segítséget. Több esetben a mentor a munkahelyén keresi fel az ügyfelet és előfordult az is, hogy a munkáltatóval is fontos volt a segítő beszélgetés, hogy a munkakapcsolat pozitív irányba fejlődjön.

A programban fiatal álláskeresők vehetnek részt (25 év alattiak) ellenben nem kitétel, hogy pályakezdő legyen. A célcsoportra jellemző leggyakoribb problémák a munkatapasztalat, vagy megfelelő képzettség hiánya. Érdekes módon kifejezetten alacsony a munkahelyi beilleszkedéssel kapcsolatos esetek száma, ez köszönhető a munkáltatók egyre jobban fejlődő rugalmasságának, valamint a bérek minimális növekedésének.

Jelenleg (2017.09.06.) 155 ügyfél kapott valamely típusú tanácsadást és mentori szolgáltatást.

További információk